Гъби

(20)

Услуги

(260)

За да виждате този флаш Ви е нужен
Adobe Flash Player версия 8 или по-висока!

Get Adobe Flash player

 
 

Л - цистеин /аминокиселина/ за лечение на диабет тип 2.

 


Л - цистеин /аминокиселина/ за лечение на диабет тип 2.

20.00 лв.


Дата на публикуване: 2023-09-26 11:45:04
Брой посещения: 113

Описание:
L-cysteine hcl monohydrate 99 '', usp. bp.
Л-цистеин е заменима аминокиселина, която се съдържа в протеина бета-кератин, който е основен структурен елемент за формирането на косата, ноктите и кожата. Подпомага за формирането на колаген, който е ключов за здравето и еластичността на кожата, косата и ноктите. Л-Цистеин е необходим за формирането на аминокиселината Таурин и е важен компонент за формирането на мощния антиоксидант Глутатион . Л-Цистеин подпомага детоксификацията на тялото от вредни токсини и защитава мозъка и черния дроб от разрушителното действие на алкохол, цигари и др.


Препоръчителен прием 1-2 гр. на ден с обилно вода.
Продуктът не е лекарствено средство.

Цена: 250 гр. - 20 лв. и куриерски.

За поръчки моля пишете ми в контактната форма на саита или на моя имеил: intracom@abv.bg


Терапевтичен ефект на Л-цистеин при диабет тип 2.

Диабетът остава основен проблем за общественото здраве.
Диабет тип 2 се лекува както чрез контролиране на диетата, така и с перорални хипогликемични лекарства. За много пациенти обаче постигането на строг контрол на глюкозата е трудно при настоящите схеми. Л -цистеин е една евтина хранителна добавка, която може да се използва като съпътваща терапия за диабет тип 2.
Преглед на литературата показва, че богатият на цистеин суроватъчен протеин и аминокиселинат Л-цистеин подобрява метаболизма на глюкозата при животни с диабет и пациенти с диабет тип 2. По подобен начин, при проучвания върху животни, се наблюдава подобрение в метаболизма на глюкозата след добавяне на L-цистеин или молекули, съдържащи цистеинова част.

Приемането на L-цистеин може да понижи гликемията и маркерите на съдово възпаление при диабет, очевидно медиирано чрез предотвратяване на активирането на NFkB при пациенти.
ЕТИКЕТИ / ТАГОВЕ
l-cistein, aminokiselina, antioksidant, hepatoprotektor, lechenie na diabet tip 2, л-цистеин, аминокиселина, антиоксидант, хепатопротектор, лечение на диабет тип 2


eXTReMe Tracker